Művelődési Központ és Városi Galéria - Csongrád

Bokrosi Művelődési Ház

Bemutatás

A Bokrosi Művelődési Ház a település fontos közművelődési, közösségteremtő intézménye. A 100 fő befogadására alkalmas nagyterem, valamint a klubterem számos rendezvénynek ad helyet. A programok összeállításánál fontos szempont a településen élőkkel, a helyi intézményekkel, civil szervezetekkel közösen kialakított igények megvalósítása. Figyelembe véve a korosztályok érdeklődési körét, a környezet adta lehetőségeket és a rendelkezésre álló anyagi keretet.

 

 

Ennek függvényében kerülnek megrendezésre az alábbi programok:
A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepi program, melynek állandó közreműködői a Bokrosi Általános Iskola tanulói.  Egészségügyi előadások felnőtteknek és gyerekeknek, mezőgazdasági szakmai előadások,  fórumok és kiállítások szervezése lebonyolítása a térségben élő termelők együttműködésével. Kiállítási lehetőség amatőr képzőművészeknek valamint kézműves mesterségek bemutatása oktatási céllal, korosztályoktól függetlenül. A helyi általános iskolára építve, a Művelődési Ház számos kézműves és sportfoglalkozás megvalósításában vállal aktív közreműködést. A rendezvények összeállításánál különös hangsúlyt fektetnek a hagyományokhoz és ünnepkörökhöz kapcsolódó programokra.

A nyári rendezvények nyitó programja minden évben a Gyermeknap, amely a helyi közösség összefogásával és kivitelezésében, valamint a  Szegedi Rendezvényház  és a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. támogatásával valósul meg.
A  nyári szünidőben - júniustól augusztusig - kerékpár túrára, sportfoglalkozásokra, kézműves  foglalkozásokra várjuk a gyerekeket.

1997 óta minden év júliusában Bokroson kerül megrendezésre a Tisza Vidéki Amatőr Alkotók kiállítása. Erre a programra a Tisza melletti településekről érkeznek az alkotások képző-, népi és iparművészeti kategóriában. Szakmai zsűri  díjazza a munkákat, melyet egy hangulatos megnyitó keretében adunk át. Évről évre gyarapodik a résztvevők száma, amely jelzi, hogy ennek a tradíciónak nem csak múltja, hanem jövője is van.

A térség földrajzi adottságából adódóan jelentős a szőlőtermesztés és a szőlőfeldolgozás. A Csongrádi Borvidék helyi kiemelkedő pincészetei a Bokrosi Borászati Kft. RUBIN BORHÁZ, a Gulyás pince, az Ungerbauer családi pincészet. A helyi borászok közreműködésével valósul meg a borfesztivál szakmai napja, melyet minden év augusztus közepén rendezünk – jelentős érdeklődés mellett - a bokrosi Művelődési Házban. A közel száz fő ide látogató érdeklődő nem csak szakmai előadásokat hallhat a növénytermesztésről, a szőlőtermesztés jelenéről és jövőjéről, hanem a gyakorlatban elért eredményeket is láthatja az említett pincészetek szőlészeteiben – Bodor László, Gulyás Ferenc és Ungerbauer György bemutatásában.

A bokrosi Művelődési Ház tevékenységében nem csak az óvodások, iskolások és a közép korosztály kap jelentős szerepet, a ház életéhez szervesen kapcsolódik a Bokrosi Nyugdíjas Klub is. Programjaik összeállításában kiemelt helyet kap az egészségmegőrzés, az ünnepek, és a kapcsolattarás más települések nyugdíjas klubjaival.

Fotóalbum

Elérhetőségek

6648 Csongrád-Bokros, Árpád vezér u. 2.
Tel./Fax: 06/63 479-172

Hírek

Állásajánlat | Takarító!

Állásajánlat | Művelődés szervező!

Adventi programok

Mikulásház megnyitó

László Imre emléknap

Projekt833 alkotótábor zárókiállítás

Megemlékezés - Aradi vértanúk

Borfesztivál

Mandala műhely

Rúzsa Magdi koncert